Even voorstellen...

Mijn naam is Anouk Moreau, ik ben getrouwd met mijn Franse man Rodolphe en wij hebben twee kinderen, Julien uit 2006 en Sophie uit 2009.

Ik heb Frans gestudeerd en heb daarna 9 jaar gewerkt bij een ministerie als beleidsmedewerker platteland en als intern organisatieadviseur. Het kriebelde regelmatig: ik wilde meer met mijn eigen creativiteit en meer met mensen, maar ik wist nog niet precies hoe en wat.

Eind 2007 verhuisden we naar Engeland en daar maakte ik kennis met de "music classes", zoals ze de muziekspeelgroepen noemen. Ik heb met Sophie deelgenomen aan verschillende muziekspeelgroepen en raakte geïnspireerd. Het was voor mij een absolute openbaring om te zien wat het met Sophie deed. Toen ze net een jaar was, neuriede ze melodietjes en maakte ze bewegingen die ze op de muziekspeelgroep had gehoord en gezien. Tijdens de bijeenkomsten zat ze de helft van de tijd met de instrumenten in haar mond, maar ze kreeg al snel door wat ze er nog meer mee kon, en dan die blik, als ze zelf geluid produceerde. Als de bellenblaas uit de kast kwam, zaten alle kindjes met open mond naar de bellen te staren, prachtig om te zien.

Nou goed, ik ben er vol van en het leek me een goed idee om mijn enthousiasme te combineren met mijn wens om meer met mijn eigen creativiteit te doen. En dus heb ik bij terugkomst uit Engeland eind 2010 mijn eigen bedrijf, Speelgroep Kinderspel opgezet en ik geef nu zo’n 8-9 groepen per week op kinderdagverblijven en voor Jong Florence in Den Haag (dit is voor kinderen met een ouder of andere begeleider). Daarnaast verzorg ik in het weekend af en toe muziekspeelgroepen op  kinderfeestjes.

Contactgegevens


Anouk Moreau             
06-41139602
@ anouk.moreau@ziggo.nl